Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Walter Olsson

Walter Olsson, Sikås, ”väst i backan”, har avlidit i en ålder av 81 år. Han föddes 1928 i Brattåsen, Gåxsjö, som son till Lars och Brita Olsson.

Annons

Musikintresset präglade Walters liv från barnsben och till hans död. Som sextonåring fick han ett dragspel av sin far och lärde sig sedan spela så att han bara dryga året efteråt började spela på danser. Walters trio bildades småningom och medlemmarna reste runt Jämtland och även i Västerbotten och spelade till folks förtjusning. Kärleken till den klassiska musiken brann också starkt i honom, särskilt då till Ludwig van Beethovens verk.

Trots blott sexårig skolgång hade Walter en bred allmänbildning tack vare sin nyfikenhet och sitt intresse att veta mer. Han kallades stundom för uppslagsbok av nära och kära och detta epitet bar han med glädje. Denna kunskap kom väl till pass då han var en flitig korsordslösare. Fiske var ett annat av hans stora intressen. Fisketurerna på Gåxsjön var något han ofta berättade om. På senare år upptäckte han Västvattnet och Jerilvattnet som han titt som tätt besökte, ibland tillsammans med sin storasyster Linnea.

Walter arbetade under sin yrkesverksamma tid som byggnadssnickare, från början som hantlangare till sin far byggmästaren, senare bland annat vid byggena på Körfältet och i Odensala.

I slutet av 1960-talet gifte han sig med Mai-Britt Lundquist från Vilhelmina, och två döttrar föddes 1966 och 1972. Äktenskapet upplöstes 1991.

Hans sista levnadsår förgylldes av den återupptagna vänskapen med Salme, en vän från förr. De sista veckorna av hans sjukdom var han omgiven av sina två döttrar Susanne och Elizabeth, samt sin kära Salme.

Mer läsning

Annons