Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vulkankaoset satte stopp för LT:s recension

Vulkankaoset satte stopp för LT:s recension av Mozarts C-moll mässa i Stora kyrkan i Östersund på söndagen.

LT:s kulturskribent LO Rindberg satt fast i Bangkok, Thailand.

Annons

LO Rindberg var tidigare i veckan på väg hem från Asien. I en vecka hade han befunnit sig på reportageresa längs gränsen genom Laos, eftersom han även skriver för ett resemagasin.

– När jag var på väg hem inträffade detta och sedan dess har jag suttit fast några dagar i Bangkok.

Och av den anledningen blev det ingen recension av Mozarts mässa i Stora kyrkan.

I Bangkok har LO fått inkvartera sig på ett hotell och tar nu situationen med ro.

– Det är inget man kan göra något åt, säger han.

Detta trots att den politiska situationen i Bangkok för tillfället är orolig. De så kallade "Rödskjortorna" vill ha tillbaka den störtade förre premiärministern Thaksin Shinawatra och dagligen demonstrerar cirka 5 000 personer ur den falangen.

För en vecka sedan dödades 21 personer och 800 personer skadades i en sammandrabbning när militären i landet försökte skingra demonstranterna.

• Vad gör du nu?

– Just nu har jag åkt till kusten i väntan på besked från flygbolaget när jag kan återvända. De har sagt att det kan ta allt från ett par tre dagar till en vecka.

En kollega till LO har i stället valt att ta flyget till Moskva, där flygplatsen är öppen, för att sedan ta tåget västerut. Men eftersom LO inte känner att det är någon extrem brådska att ta sig hem, väljer han inte en sådan lösning.

– Förutom recensionen är det några möten, sammanträden och inplanerade jobb jag missar nu, men man får bara finna sig i det, säger han.