Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vräktes – lämnade katten

Länsstyrelsen fick en anmälan om att en katt var ensam i en lägenhet, i Östersunds kommun. Det beslutades att katten skulle omhändertas på grund av djurskyddsskäl.

– Vi fick en anmälan om att katten var ensam i lägenheten. Den som bodde där hade avhysts men katten var ensam kvar, säger Åsa Regnander Dahl, biträdande länsveterinär vid länsstyrelsen.

På fredagen skickades polis ut för att hämta katten.

– Katten är skygg men jag tror att den mår bra. Polisen tog med katten till djursjukhus för att kolla upp den närmare, säger Åsa Regnander Dahl.

Katten kommer att inhysas på ett kattpensionat eller liknande i väntan på att länsstyrelsen fattar beslut om vad som ska hända med den.

– Det andra steget vi tar vid sådana här händelser är att fatta beslut om vad som ska hända med katten. Ägaren får också tillfälle att yttra sig, säger Åsa Regnander Dahl.