Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vräkningshotet mot ÖFK undanröjt

Vräkningshotet är undanröjt. ÖFK och Östersunds kommun är överens om hyresnivåerna på Jämtkraft Arena de närmsta tre åren. Kanslidelen ges dessutom ett avtal på sju år.

– Det stämmer att vi är överens, men avtalets innehåll offentliggör vi först efter att förhandlingsprotokollet justerats, berättade fritidsförvaltningens förhandlingsansvarige Johan Palm på måndagseftermiddagen.

ÖFK–ordföranden Daniel Kindberg är mer öppenhjärtlig. Om uppgörelsen är bra eller dålig får vi se om ett par år, men den är åtminstone lägre än kommunens utgångsbud, säger han. Vårt bud låg på 128 000 i årshyra, kommunen ville ha 177 000 och nu blev det 145 000 kronor.

För omklädnings– och förrådsdelarna skrivs ett 3-årsavtal och för kanslidelen ett 7–årsavtal.

– Ett längre avtal för vårt kansli kändes viktigt, menar ÖFK–ordföranden.

Hyressättningen på Jämtkraft Arena efter det kommunala övertagandet, har annars varit en infekterad varböld. ÖFK hotades med vräkning av kommunen om klubben inte accepterade de nya förslagen. Dessutom bjöd kommunen ut kanslidelen till IFK Östersund och inte minst det sistnämnda fick Daniel Kindberg att reagera hårt, med tuffa verbala snytingar åt diverse håll.

– Den arrogans som kommunen bemötte oss med inledningsvis har inte känts bra, men nu är det här i hamn och vi kan koncentrera oss på fotbollen igen.

Timpriset i samband med match och träning skulle enligt ursprungsförslaget höjas från 500 till 2 000 kronor. Nu blir femhundringen kvar i samband med träning medan ÖFK får betala 700 kronor timmen för att hyra anläggningen för en match. Det blir 4 900 kronor då sex timmar går åt för evenemanget.

Från kommunalt håll är Johan Palm förtegen om avtalets innehåll, men han säger ändå:

– Som alltid är det ett givande och ett tagande i en förhandling.

Som en konsekvens av arenans övertagande i kommunal regi skrivs nu även ett avtal om överlåtelse av ÖFK:s kanslidel. Även den blir kommunalägd.

Tidigare artiklar:

På måndag måste ÖFK lämna arenan

Kindberg: "Får flytta dit vi är välkomna"

ÖPTV: Kindberg: Det är amatörmässigt

Kommunen glömde bort Östersunds DFF