Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vox Humana: Vikigast för framtiden är regionfrågan

1. Regiontillhörigheten den viktigaste framtidsfrågan. Att tillhöra Jämtlandsregionen innebär att vi om några år riskerar att tillhöra kommunen Jämtland, med lokalkontor i Sveg och möjligen i Funäsdalen.

2. Att lägga ner flygplatsen i Sveg finns inte på dagordningen. Det är ett särintresse där man, med regionfullmäktiges medverkan, gjort en utredning som saknar politisk förankring och som förstorats av massmedia.

3. För att polisnärvaron ska vara tillfredsställande behövs ytterligare fyra tjänster.

4. Omorganisera skolförvaltningen och marknadsför vår gymnasieskolas fördelar. Avveckla nämnden för bildning, fritid och kultur och gör skolfrågorna till kommunstyrelsens ansvar.

5. Det ska finnas väl fungerande förberedelseklasser och SFI med utbildade pedagoger. Vi måste också se till att skola och fritidsverksamhet fungerar för de yngre barnen. Biblioteken ska vara naturliga mötesplatser genom att bland annat se till att de är öppna under helger. Arbetsplatserna måste bli bättre/ges möjligheter, på att ta emot praktikanter.

6. Kommunen ska hjälpa till med medfinansiering av utbyggnaden av bredband, med bland annat regleringsmedel. Då kommer dessa pengar till användning där de var avsedda användas