Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vox Humana tror på maktskifte ”Vi är beredda att ta över styret”

Vox Humana har sakta men säkert fått större stöd hos väljarna. Nu siktar man på ett ännu bättre valresultat.

– Vi märker när vi träffar folk att vi får fler och fler sympatisörer, säger Karin Holmin som tillsammans övriga medlemmar är beredda att styra Härjedalen.

Annons

Partiet som har sitt säte i Huskölen i de sydöstra delarna av Härjedalen bildades en januaridag i början av 1997. Redan vid det första valet tog man helt sensationellt fem mandat. Efter det har partiet växt i storlek, både när det gäller medlemmar och antal mandat i fullmäktige. Vid det senaste valet erhöll man sju mandat och med det är man det ledande oppositionspartiet.

Men man nöjer sig inte med det. Partiets ordförande Gabriella Persson Turdell uttalade sig för en tid sedan att man siktade på att få majoriteten av rösterna.

Men man når kanske inte dit. Men målet är klart . Man vill vara med och sitta ledningen för Härjedalens kommun de närmaste fyra åren.

– Vi är beredda om folk vill, säger Karin Holmin som anser att man har en bred kompetens och stor erfarenhet inom många olika områden som kan vara till nytta när man sitter vid makten.

– Nu är det upp till väljarna om man vill ha en förändring eller om man är nöjd med det som varit. Det behövs ett parti som oss som i alla lägen går medborgarnas ärenden.

Carin har ofta varit kritiskt mot de som styrt kommunen under den senaste mandatperioden där hon anser att socialdemokraterna inte varit lyhörda i den utsträckning man ska vara.

– De har inte lyckats särskilt väl. De har dragit olika frågor mot folkets vilja exempelvis när det gäller vindkraften men där fick de till slut backa, fortsätter Karin Holmin som även ser skötseln av äldreomsorgen som ett negativt kapitel för de styrande.

Just äldreomsorgen, skolan och den övriga vården är Vox Humanas paradfrågor. Där hoppas man kunna återupprätta basservicen så att allt inom kommunen blir nöjda.

– Där har vi även en onödigt stor administration för att vara en liten kommun. Det kan vi använda på ett bättre sätt.

Basservicen ser hon även som en viktig del när det gäller framtiden för landskapet när det gäller antal invånare.

– Genom att skapa en bra basservice så får man en positiv befolkningsutveckling på köpet.

Partiet har sitt starkaste fäste i de östra delarna av Härjedalen och man har 29 namn på sin lista men någon väster om Hede har man inte.

Men det ska inte påverka partiets politik.

– Alla är beredda att jobba för hela Härjedalen och vi vill bidra till att göra Härjedalen till Sveriges bästa kommun, säger Karin Holmin avslutningsvis.