Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

"VÖN" tvåa trots vurpa

Funäsdalens Victor "VÖN" Öhling Norberg var tillbaka på pallen i helgens skicrosstävling i Val Thorens.

Trots en dålig kvalplacering och en vurpa under tävlingen.

– Det betyder förstås väldigt mycket att man kan stå på pallen så här tidigt under säsongen, säger "VÖN".

OS-hoppet Victor "VÖN" Öhling Norberg, Funäsdalens SLK, visade med en andraplats i franska Val Thorens att fjolårets succé där han slutade trea i totalcupen inte var någon tillfällighet. Men vägen till andraplatsen var allt annat än spikrak.

– Jag åkte bra i kvalet men solen kom fram efter de sexton första åkarna och gjorde att det gick mycket fortare för de som åkte sedan. Jag kom in med ett bra åk men hamnade på en 29:e-plats. Det var lite konstigt, säger "VÖN".

När huvudtävlingen sedan startade så åkte "VÖN" fort till ledning i sitt första heat. Men alldeles innan målgång höll tävlingen att få ett snöpligt slut.

– Alldeles innan mål så fick jag lite baklut. Jag tror att jag blev lite loj i sista hoppet och ramlade. Men kom upp och tog mig i mål som tvåa och vidare, säger "VÖN".

Sedan tog han sig utan missöden fram till final där han vann starten och tog ledningen. Han körde ihop med fransmannen Chapuis alldeles innan mål och österrikaren Andreas Matt kunde gå om till vinst. Men "VÖN" är riktigt nöjd med sin prestation.

Du sa inför den här tävlingen att du var i bra form trots att du slogs ut så snöpligt i Kanada. Vad betyder den här andraplatsen?

– Det betyder förstås väldigt mycket att man kan stå på pallen så här tidigt under säsongen. Att veta att formen är bra redan nu.

Det var en riktigt häftig inledning på banan i Val Thorens.

– Det är faktiskt bland de bästa banor som jag åkt i världscupen.

Nästa vecka är det tävling i italienska Innichen. Därefter väntar ett kortare juluppehåll för "VÖN".

– Under jullovet ska jag vara hemma i Funäsdalen och fira med familjen, säger han.

Övriga svenska herrar som var med var John Eklund (10:a), Lars Lewén (21:a) och Michael Forslund (48:a). Vemdalens Viktor Andersson lyckades inte kvala in till tävlingen. På damsidan så kom Kramforsåkaren Sandra Näslund på 16:e plats.