Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

von Trier gör science fiction

/
  • Lars von Triers nästa projekt blir en science fiction-film.Foto: Francois Mori/AP/Scanpix

”Melankolia” – det är titeln på danske regissören Lars von Triers nästa film.

Annons

Än så länge är i princip allt kring projektet insvept i mystik, men klart är att det är någon form av science fiction-film. ”Och nu är det färdigt med lyckliga slut”, säger Lars von Trier själv i ett kort pressmeddelande.

Melankolia är en planet som ligger nära jorden, och där det uppenbarligen kommer att hända någonting katastrofalt. Lars von Trier säger att filmen är ett psykologiskt drama men det sägs att den också är någon form av katastroffilm, vilket ju är passande i tider då filmer som de kommande ”2012” och ”Vägen” skildrar planetens undergång. Men filmen uppges inte handla om utomjordingar som invaderar jorden. Lars von Trier har senast varit aktuell med sin kontroversiella film ”Antichrist”, som hade världspremiär på filmfestivalen i Cannes i våras.

Inspelningen av ”Melankolia” kommer att börja under 2010, och Tomas Eskilsson på Film i Väst bekräftar för TT Spektra att han troligen kommer att vara delproducent även denna gång. Filmen får en budget på 5 miljoner euro och ska filmas med internationella stjärnor.

Annons