Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

VM-brons för Thomasson

Efter tisdagens åttondeplats i medeldistans, slog Cecilia Thomasson till och tog brons under onsdagen vid VM i Tjeckien.

Sporten är mountainbikeorientering (förkortat MTB-orientering) och det här var ytterligare en mästerskapsmedalj iför jämtländskan. Thomasson har två VM-guld från 2013 och 2014 och är förstås en av favoriterna även i årets VM, i Liberec.

Starten av VM har dock inte varit helt problemfri. Vid den inledande medeldistanstävlingen, missade 34-åringen flera minuter på en miss vid den andra kontrollen. Därmed halkade hon ned till en 43:e plats.

Utan den missen hade Thomasson förmodligen varit med i medaljakten. Nu blev hon åtta.

Onsdagens sprint blev roligare, även om svenskan återigen gjorde någon vägvalsmiss. Fältjägarenåkaren höll ihop det bra på slutet och kom i mål som trea, 57 sekunder bakom hemmacyklisten Martina Tichovska.

Cecilia Thomasson var bara två sekunder från silvermedaljören Susanna Laurila.

– Det var väldigt tight orientering och snabba beslut som gällde. Jag tror väl att jag lyckades ta de snabba besluten jag inte klarade på medeldistansen, hade bra tryck i benen och dessutom pluggat på gamla kartor innan så jag kände igen stora delar av terrängen, berättar Cecilia.

Under tiden fram till VM har Cecilia även passat på att tävla utan karta på cykeln och det framgångsrikt. Hon plockade hem SM-guld i såväl Cross-Country som Downhill tidigare i somras. Frågan är varifrån mångsidigheten kommer från?

– Kanske åldern? Jag har ju tränat på bra i många år och har väl rutinen för att kunna vara såpass mångsidig menar Cecilia till förbundets hemsida.

Närmast i VM väntar en vilodag innan det är dags för långdistans och sedan stafett.

– Det ska bli kul, jag ska köra hur fort som helst, och rätt också, sedan kommer en jättekul stafett.