Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vittra-elever ordnar dans på Tingshuset

/
  • Alexander Grigoriadis och Viktor Olofsson bidrar till musiken i ”Johnny be good” som hörs från replokalen på Vittra gymnasieskola.  Foto: Ulrika Andersson
  • Simon Käthner och Emilia Wallin ingår i bandet ”The Frejz” som spelar upp till dans på fredag.
  • Genom kreativa idéer vill Eleonor Nilsson och de andra treorna på Vittra gymnasieskola samla in pengar till en rolig student.

Eleverna i årskurs tre på Vittra gymnasieskola repar just nu för fullt inför fredagens ”Danskväll” på Gamla Tingshuset. Ett arrangemang som förhoppningsvis ska hjälpa dem på vägen mot en rolig och inte alltför kostsam student.

Annons

Sista terminen är påbörjad för gymnasietreorna och för dem som inte hunnit fylla på klasskassan tillräckligt ännu är goda idéer dyra. Eleverna på Vittra blev medvetna om detta faktum och tog tag i saken. Nu anordnar de bland annat en musik och danskväll för att slippa stå helt utan pengar när flak ska hyras och baler ska fixas.

– Ingen var särskilt sugen på att gå ut och sälja korv, så vi började spåna på mer kreativa alternativ istället, säger Eleonor Nilsson.

Danskvällen är en av idéerna som snart blir verklighet och förmodligen blir det fler och andra arrangemang längre fram.

Elever från de olika linjerna på skolan har tillsammans kommit med idéer och samarbetar nu för att anordna kvällen på Tingshuset.

De flesta hjälper till på olika sätt men den här gången är det musikeleverna som står för underhållningen.

Tre band har skapats speciellt för ändamålet, nämligen att spela dansbandsmusik. Styrdans till klassiska låtar är huvudtanken med kvällen och förutom eleverna själva kommer dansbandet 063 stå för en del av underhållningen.

I källaren repar ett av banden låten ”Johnny be good”. Trummisen Andreas Hemmingsson säger att det varit roligt att repa in låtarna, trots att det inte är sådan här musik de brukar spela.

– Vi spelar tillsammans annars också, allt möjligt egentligen, men mest äldre rock.

En trappa upp hörs några ackord från ”Inget stoppar oss nu” och i rummet intill sjunger Emilia Wallin ”Sätt på kaffet” tillsammans med bandet som för tillfället kallar sig ”The Frejz”. Eleonor Nilsson spelar gitarr i bandet och berättar att idén till en kväll i dansbandets tecken uppkom för att det kändes som en rolig grej att göra.

– Vi hittar nog på fler saker under våren. Dansarna ska sätta upp en dansshow i februari och utöver det får vi se vad det blir. Det kostar ju ganska mycket att ta studenten, säger hon.

Annons