Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vittnen hörs igen om Zebastian Modins blodiga bråk

Polisutredningen fortsätter efter krogbråket i Östersund där paralympiern Zebastian Modin var inblandad.
– Vi har hög prioritering för det här fallet och fler vittnesmål väntar, säger förundersökningsledaren Patrik Åström.

Polisen har ännu ingen klar bild över vad som hände under natten mot Långfredagen när Zebastian Modin, dubbel silvermedaljör i Sotji, bröt näsan.

Enligt vakterna var Modin bråkig och bet en av vakterna när han skulle slängas ut. Modin har också polisanmälts för våld mot tjänsteman.

Zebastian Modin, som nästan är helt blind, hävdar att han var på väg för att hämta sin jacka där han hade sin vitkäpp då han blev överbemannad av vakterna. Enligt Modin slog en av vakterna honom i ansiktet så att han bröt näsan. Zebastian Modin har polisanmält vakten för misshandel.

– Jag kan inte gå in på något när det gäller förundersökningen nu. Det jag kan säga är att den måste kompletteras med att vittnen ska höras igen. Vi prioriterar våra fall 1-4 och det här är prioriterat som en tvåa. Det är alltid hög prioritering när det handlar om misshandelsfall, säger Patrik Åström.

Om fallet kommer att leda till att Zebastian Modin och/eller ordningsvakten kommer att åtalas blir klart inom de närmaste veckorna.

Tidigare artikel: Zebastian fick näsan avslagen av vakten

Tidigare artikel: Ledsagare bryter med Zebastian Modin