Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vit kladdchokladtårta

En mumsig kladdchokladtårta med söt, vit choklad och en skvätt konjak i smeten.

Annons

Det här behöver du för 16 bitar:

250 g vit choklad

200 g smör

3 st ägg

2 1⁄2 dl strösocker

2 msk konjak

2 dl vetemjöl

Glasyr:

150 g vit choklad

1⁄2 dl vispgrädde

florsocker

Så här gör du:

Sätt ugnen på 175 grader. Hacka chokladen. Smält smöret i en kastrull. Ta från värmen och tillsätt chokladen och rör om tills den smälter. Vispa ägg och socker poröst. Rör i choklad, konjak och mjöl. Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar botten, cirka 24 cm i diameter. Grädda i nedre delen av ugnen 30–35 minuter. Låt kakan kallna och ställ i kylen.

Glasyr: Hacka chokladen. Koka upp grädden. Ta den från värmen och tillsätt chokladen och rör om tills den smälter. Låt glasyren halvstelna cirka 5 minuter i kylen. Bred glasyren över kakan och låt den stelna i kylen. Sikta över florsocker.