Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vit kladdchokladtårta

En mumsig kladdchokladtårta med söt, vit choklad och en skvätt konjak i smeten.

Det här behöver du för 16 bitar:

250 g vit choklad

200 g smör

3 st ägg

2 1⁄2 dl strösocker

2 msk konjak

2 dl vetemjöl

Glasyr:

150 g vit choklad

1⁄2 dl vispgrädde

florsocker

Så här gör du:

Sätt ugnen på 175 grader. Hacka chokladen. Smält smöret i en kastrull. Ta från värmen och tillsätt chokladen och rör om tills den smälter. Vispa ägg och socker poröst. Rör i choklad, konjak och mjöl. Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar botten, cirka 24 cm i diameter. Grädda i nedre delen av ugnen 30–35 minuter. Låt kakan kallna och ställ i kylen.

Glasyr: Hacka chokladen. Koka upp grädden. Ta den från värmen och tillsätt chokladen och rör om tills den smälter. Låt glasyren halvstelna cirka 5 minuter i kylen. Bred glasyren över kakan och låt den stelna i kylen. Sikta över florsocker.