Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vit februari bjuder på snabba varv på isen

Full gas och snäva kurvor på isen. Det nöjet bjuder Motorgården tillsammans med rallyföraren Anders Sjöbom på under nykterhetskampanjen Vit februari.

Per Sundberg, lärare på Vattudalsskolan, driver två kvällar i veckan Motorgården, en fritidsgård för motorintresserade ungdomar. Och det var där planerna på att ordna en aktivitet för fler än bara de som brukar besöka Motorgården föddes.

– Allt som har med fart och motorer att göra brukar ju locka folk här, säger Per.

Och när han och ungdomarna spånade vidare kom de fram till att en rallydag på Ströms Vattudal borde vara något. Och dessutom passar det bra som nöje under kommunens nykterhetskampanj Vit Februari.

Sagt och gjort. Per tog kontakt med den lokala rallyföraren Anders Sjöbom, som vid sidan av jobbet som reservdelssäljare på Engcon tävlar i klassen Volvo original. Nyligen kom han två i en tävling i Piteå.

Och Anders Sjöbom var givetvis med på noterna – så sista lördagen i februari blir det åka av. Anders har redan preparerat en bana på isen nedanför campingen i Strömsund.

– Banan är riktigt smal och krokig, så det kommer gå på tvären hela tiden, säger han med ett skratt.

Tanken med rallydagen är främst att få kommunens ungdomar att få upp ögonen för rallysporten igen.

– Många här i trakterna är duktiga på att köra bil och med rallyn kan de få köra av sig lite. I stället för att busköra mitt i byn kan de få göra det på riktigt i stället, säger Per och Anders.

Men på rallydagen på isen är det Anders som sitter bakom ratten, och alla som vill får vara medpassagerare.