Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vissa får sparken

Skulle det visa sig att en tjänsteman inom kommunen sitter på dubbla stolar och ger favör av skattepengar åt ett företag som han är delägare i skulle han få sluta med omedelbar verkan.

Annat är det om man är tjänsteman åt ett privat företag, då kan man till och med ta hjälp av kommunal-råden för att komma åt skattepengarna som i slut-ändan skall ge så stor vinst som möjligt åt företaget han representerar.

Detta om något visar väl att det måste bildas någon form av opartiskt kontrollorgan som granskar hur, det vill säga dina och mina, skattepengarna hanteras av de företag som upphandlas för att utföra tjänster inom den offentliga sektorn.

Har en stark känsla av att en stor del av den ersättning av skattemedlen som kommuner och landsting ger till företagen för att driva verksamheten går till höga löner, höga pensionsavgångar, höga arvoden och slutligen hög avkastning till VD:ar, styrelseordförandena och ägarna som ofta finns utomlands.

Skattebetalare och pensionär,

Karl-Erik Hermansson

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel