Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Visade upp falskt körkort vid poliskontroll

När en 45-årig länsbo stoppades av polis på en väg i Strömsunds kommun visade han upp sitt körkort. Men vid en närmare granskning visade det sig att körkortet var förfalskat.

45-åringen själv har i tingsrätten förklarat att han trodde att körkortet var äkta och att det därmed gav honom rätt att köra bil. Tingsrätten tror dock inte på honom eftersom han inte kunnat uppge namnet på den person som ska ha tolkat åt honom under en fyra dagar lång intensivkurs i Spanien.

Nu döms 45-åringen till villkorlig dom för urkundsförfalskning och olovlig körning.

I tingsrättens dom får också samtliga inblandade polismän kritik för att de redan tio månader innan den 45-årige mannen stoppades hade vetskap om att han ägde ett förfalskat körkort. Tingsrätten anser att polisen ”brustit i sin skyldighet att förhindra brott” och att 45-åringen därmed har kunnat ”invaggas i den felaktiga föreställningen att handlingen berättigade honom att köra personbil”.