Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Visa korten i Kälarne

Kommunledningen i Bräcke, både den politiska och tjänstemannasidan, sätter sin trovärdighet på spel i skolfrågan. I stället för att ta det enda rimliga beslutet, att högstadiet i Kälarne blir kvar även på lång sikt, valde kommunstyrelsen 26 mars att begära ytterligare utredningar om ekonomi och kvalitet.

Det är bra att skolans kvalitet belyses, men varför gång på gång? Varför duger inte det skolans personal redan redovisat ? Samma om ekonomin. Det är redan utrett att det blir dyrare att skicka högstadieeleverna till grannkommunen än att låta dem gå kvar i Kälarne.

Kälarne skola har på riksplanet uppmärksammats som det goda exemplet på en kvalitativt bra skola. Något att vara stolt och glad över när svensk skola generellt halkar efter.

Har den inre kretsen av kommunledningen redan bestämt sig för att högstadiet i Kälarne ska läggas ner och av taktiska skäl väntar man med beslutet till efter höstens val?

Misstanken om att det finns en "dold agenda" är inte bra. Förtroendet faller och det spär på misstanken om att de övriga politikerna i styrelser och nämnder bedöms som lätthanterliga "ja-sägare", inte minst den "tysta" oppositionen.

Det skulle därför vara bra om företrädare för partierna i fullmäktige tog bladet från munnen och offentligt redovisade sitt partis syn på högstadiet i Kälarne. Att det sker i god tid före valet och att man avstår från att skylla fortsatt tystnad på nya utredningar som knappast kommer att tillför något nytt.

Det bör ses som en rättighet för berörda väljare att i stället för tystnad få denna redovisning.

Michael Löfgren, Mariana Backberg, Nollie Knoop, Theresa Flatmo, Bernt Källström

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel