Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Visa Israel vad vi tycker

Israel upprätthåller, i strid med internationell rätt, en vidrig blockad mot befolkningen på Gazaremsan. Den svenske ambassadören är fortfarande kvar i Tel Aviv. Utbytet av krigsmateriel fortgår och det militära samarbetet med Israel fortsätter. På grund av blockaden så tvingas palestinsk befolkning riskera livet och smuggla förnödenheter genom tunnlar. Israel har i stort sett bombat sönder alla fabriker i Gazaremsan så att de flesta i Palestina är arbetslösa. På den ockuperade marken producerar Israel varor som vi i Sverige importerar.

Det var viktigt att USA skulle fördöma denna hemska inskränkning och ställt hårda krav på Israels regering. I stället har de föreslagit att Israel ska göra en egen utredning, allt detta för att slippa internationell konfrontation. Det krävs en internationell utredning för att ockupationsmakten ska ställas inför rätta och fått sitt straff.Borgarna sitter och sover och vågar inte vara tydliga. Det hade aldrig hänt med en rödgrön regering. Det är dags att stå upp, inte enbart för Palestinas folk, utan också de israeler som är ute och demonstrerar mot sin egen regering!Det är dags att avsluta handelsavtal. Det gäller inte bara Sverige utan minst hela EU.

Erwin Marklund (V),

Kommunfullmäktigekandidat Krokom

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel