Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Visa de bra sidorna

Bevakningen av kommunerna handlar i dag ofta om brister och misskötsel. En allmän diskussion om positiva mål och positiva resultat för kommunernas verksamhet skulle kunna föra med sig förbättringar för både anställda och invånare.

Tävlingar mellan landets kommuner om medellivslängd, skolresultat, luftkvalitet, vattenkvalitet med mera skulle kunna leda till ökat engagemang och positiva konkreta åtgärder.

Inför kommande val borde det vara bättre att konkurrera med uppnådda välfärdsresultat och höga mål avseende områden som är av grundläggande betydelse för de flesta människors långsiktiga levnadsvillkor än kortsiktiga skatteeffekter för välavlönade.

Med "människovänliga mål" skulle vi kanske också slippa uppleva det kommunalstyrda "änglamakeri" som nu synes förekomma och tänk att få klämma till grannkommunen.

Bo Andersson, Konäs/Kall/Åre 

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel