Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vintrig attack

Från sol och sommarvärme till snö och slask.
Länsborna har fått vintern tillbaka – och det ser inte ut att bli några större förbättringar i väderläget de närmaste dagarna.

För några veckor sedan överraskades länsborna över den tidiga sommaren. Runt om i länet sågs folk på uteserveringarna, solen sken och många hade tagit fram sina sommarjackor.

Men sommarlyckan varade inte länge.

Tidigare i veckan kom en totalvändning och plötsligt var vintern här igen. Marken var vit och kylan hade smugit sig på. Från en tidig sommar till en sen vinter på bara några dagar – och tyvärr får vi troligtvis stå ut med sommarens frånvaro någon vecka till.

Enligt SMHI kommer det vara grått och molnigt med inslag av regn ända fram till helgen, temperaturen kommer att hålla sig kring fem plusgrader i hela länet. I Åre och Strömsund kommer temperaturerna sjunka ner mot nollstrecket och Åreborna kan förvänta sig mer snö under fredagen. Det blir inga större temperaturskillnader under helgen men om vi har vädergudarna med oss så kan solen titta fram och SMHI förutspår ingen kommande nederbörd runt om i länet.

Nere i badhusparken var det på torsdagsförmiddagen helt tomt i jämförelse till de tidigare soliga veckorna, endast människor som är på väg passerar.

Anneli Ottosson från Frösön passerar i rask fart.

– I går vaknade jag upp och tyckte det var fruktansvärt, men i dag är det okej. Bor man här uppe får man väl lov att ta det, säger hon.