Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vintersport mer än idrott

På torsdag kommer kulturminister Lena Adelsohn Liljeroth till Jämtlands län. Vi vill hälsa välkommen både till Östersund och det e venemangsforum som hålls här. Där kommer du att få veta betydelsen av att vi i vårt län får arrangera stora idrottsevenemang. Du kommer också att få veta vad de betyder för arbetstillfällen, hur det ökar investeringsviljan, vad det ger i infrastruktur, hur bra det är för ortens näring och vilken bra marknadsföring det blir av både ort och Sverige.

Vi älskar stora idrottsevenemang och vi vet betydelsen och stoltheten det ger av att få arrangera dem. Vi vet också vilket fantastiskt jobb och engagemang idrottsrörelsen lägger ner för att få ett litet eller stort evenemang att fungera. Åre och Östersund har haft förmånen att få arrangera stora evenemang, men vi vet att flera orter i Sverige kan vittna om de goda effekterna ett evenemang ger.

Arrangemang medför också att det ger fokus på idrotten vilket ger fler aktiva utövare, några elitsatsar, flera börjar motionera, vilket ger en bättre folkhälsa. Det har också en positiv effekt för de verksamma inom sportindustrin som får ett uppsving att utvecklas.

Fredrik Reinfeldt sa i sin regeringsförklaring redan 2006 att Sverige ska aktivt verka för att få fler stora internationella idrottsevenemang till vårt land. Av detta har vi så här långt ingenting sett.

Nu har du Lena Adelsohn Liljeroth chansen att berätta hur du som minister och regeringen ska omvandla Reinfeldts ord till handling. Vi ser fram emot dina besked!

Marie Nordén (S)

riksdagsledamot, Anna-Caren Sätherberg (S)

oppositionsråd Åre kommun,

Ann-Sofie Andersson (S) kommunalråd Östersund kommun

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel