Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vinterpark med fler möjligheter

Stora planer finns för vinterparken i år, med fler utflyktsmål än tidigare. Man ska nu även kunna ta skotern över sjön. Men den tunna isen är ett problem.

På lördag den 8 februari är det invigning av årets vinterpark i Badhusparken. Både ute på isen och i själva parken kommer nya möjligheter till aktivitet att presenteras under säsongens lopp.

Man ska så fort isen är tjock nog kunna färdas med skoter i tillägg till promenad, skridskor och skidor.

– Ett strukturerat ledsystem med hastighetsgräns på 30 kilometer i timmen in mot och ut från badhusparken är något som folk kan dra nytta av, säger Johan Olofsson på Östersunds snöskoterklubb.

Tillsammans med Sir Winston Group ska de ta hand om skoterledsystemet.

En annan nyhet är att man nu kommer att kunna ta sig ut till Verkö Slott, som numera ingår i Sir Winston Group, med skoter eller skidor. Även en typ av taxiverksamhet kommer att finnas tillgänglig via vad de kallar "isexpressen".

I själva Badhusparken kommer som vanligt många aktiviteter för barnen att finnas. Man håller i detta nu på med att skulptera den folkkära Birger i snö. I år vill man även kunna locka äldre ungdomar och vuxna med fler aktiviteter.

– Om isen tillåter kommer vi att bygga en railpark med boxar och rails i badhusparken. Kaféet har en större servering där man ska kunna ta emot 100 gäster, säger Håkan Åvall som jobbar med vinterparken.

Att isen dröjer innebär en kortare skridskosäsong, då man inte kan ploga med tunga maskiner.

– Men vi är inte oroade, det finns mycket annat att göra, säger Håkan Åvall.