Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vinterfest på Stortorget

Vinterstaden gör sig påmind mitt i sommaren. Att döma av publikmassan tas det emot med öppna armar när jämtländska skijibbare visar upp sig på Stortorget.

En lång snösträng utefter Samuel Permans gata avslutas med en rail och skidåkarna får en snölandning över den snöbeklädda trappan ner mot torgets mörka skiffer.

De vindtäta jackorna har bytts ut mot linnen och t-shirts.

Robin Björklund Jenssen från Östersund är en av åkarna.

– Det är jättekul men lite läskigt eftersom det är så mycket betong och asfalt runtomkring, säger han.

I vanliga fall är fallhöjden mycket större i den här sortens evenemang. För att få tillräckligt fart för att kunna göra hoppen får skidåkarna draghjälp. De håller i en lina som dras av en motor.

– Det är lite mer annorlunda att åka så här men det går bra, säger Robin Björklund Jenssen.

Snön som lagts ut ger en viss kyleffekt för den som står nära. Snön smälter fort och vatten rinner ner över torget, publiken trängs i solen och många står och äter glass.

Elsa Kristoffersson och Margareta Hemberg är två av många som samlats för titta.

– Det är så roligt att man anordnar något sådant här tycker jag. Det är fantastiskt att det går att spara snö också, säger Elsa Kristoffersson.