Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vintercamping för bekväma i Storulvån

Vintercamping på fjället lockar Storulvåns fjällstation med i år. Men det är inte så äventyrligt som det låter: alla grejorna hyrs inne på stationen, sedan slår man upp tältet på gårdsplanen.

Det påminner lite om när man tältade på gården som barn. Ångrar man sig och fryser finns alltså den varma moderna stationen bara några steg utanför tältet.

Det ska dock inte behöva hända, alla grejor av bästa vinterkvalitet med extratjock sovsäck, liggunderlag och tält som håller måttet.

”Här finns snö och vinterfjällets tuffa förutsättningar men med tryggheten bakom hörnet” heter det i marknadsföringen för vintercampingen, som är årets nya fluga på Storulvån. Allt för 650 kronor per dygn.

Tältandet skulle egentligen vara i full gång nu men på tältplatsen är det ganska öde. Anledningen är att utrustningen inte kommit fram i tid.

- Sovsäckarna blev försenade och har nyss kommit, förklarar receptionsansvarige Ulrika Högberg.

•Stämmer det att det är dyrare att bo i tält än att övernatta inomhus på anläggningen?

– Det är lite dyrare eftersom det är lite mer arbete bakom, säger Ulrika Högberg som hoppas campingen ska vara i full gång nu och fram till Fjällfesten