Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vinnarna i mathantverks-SM är korade

SM i mathantverk som Länstidningen berättade om i går avgjordes på onsdagskvällen. Efter en dag späckad med seminarier och föreläsningar korades inte mindre än 37 vinnare i de olika klasserna.

Annons

Klass - Vinnare

Surdegsbröd - Ingrid Öhlund, Skogs-Hildas, Västernorrlands län

Hårt bröd - Ingrid Öhlund, Skogs-Hildas, Västernorrlands län

Surdegsbröd på vetesurdeg - Fabian Flinck, Fabian Flinks brödbod, Uppsala län

Surdegsbröd (endast surdeg) - Ingrid Öhlund, Skogs-Hildas, Västernorrlands län

Surdegsbröd (även jäst) - Ingrid Öhlund, Skogs-Hildas, Västernorrlands län

Kakor - Fabian Flinck, Fabian Flinks brödbod, Uppsala län

Klassisk sylt - Lotta Persson, Lottaboden, Gävleborgs län

Övrig Sylt - Eva Stenvide, Stenvide matprodukter, Kalmar län

Klassisk marmelad - Katharina Ångström-Isacsson, Äppelfabriken, Stockholms län

och Tina Lindberg, JämtTinas Havtorn, Jämtlands län

Gelé - Lotta Johansson, Östergötlands län

Grönsaksmarmelad - Berit Henriksson, Rönngården, Jämtlands län

Övrig marmelad - Lotta Johansson, Östergötlands län

Chokladpraliner - Anders Laby, Familjen Laby AB, Dalarnas län

Övrig hantverkskonfekt - Tina Lundberg, JämtTinas Havtorn, Jämtlands län

Chutney - Birgit och Lars-Göran Turding, Ljusgrönt, Skåne

Grönsaksinläggningar - Lotta Johansson, Östergötlands län

Saft - Jan-Anders Jarebrand, Örtagård Öst, Jämtlands län

Glögg - Ann-Christine Engberg, Kretsloppshuset, Jämtlands län

Övrig dryck - Elisaberth Faxälv, Hällesjö Bigård, Jämtlands län

Varmrökt fisk - Monica Persson, Börtnans fjällvattenfisk, Jämtlands län

Gravad fisk - Monica Persson, Börtnans fjällvattenfisk, Jämtlands län

Inlagd fisk - Ola Johnsson, Kiviks Ål- och laxrökeri AB, Skåne

Värmebehandlad korv - Tomas Bergström, Jasiri Gårdsslakteri, Örebro län

Lufttorkat kött - Ingrid Dahlberg, Wannborga på Öland AB, Kalmar län

Lu$torkat korv - Lars Hansson, Bjärhus gårdsbutik, Skåne

Värmebehandlat kött - Siw Persson, Ockelbo kyckling, Gävleborgs län

Pressad ost - Roland Svensson, Tor Norrman Skärvångens Bymejeri, Jämtlands län

Smör - Hjördis och Olde Ljuslin, Kittelbergets Gårdsmejeri, Jämtlands län

Syrad ost - Agneta Larsson, Strömmens Gårdsmejeri, Västernorrlands län

Oljemarinerad ost - Jette Jacobsen, Jette’s Gårdsmejeri, Västerbottens län

Vit Caprin - Martin Söderkvist, Järvsö Getost Gävleborgs län

Övrig ost - Kristina Åkermo, Oviken ost, Jämtlands län

Källarlagrad getost - Sigrid Kuusiniemi, Stengärde getgård, Jämtlands län

Camembert/Brie - Roland Svensson, Tor Norrman, Skärvångens Bymejeri, Jämtlands län

Mese - Martin Söderkvist, Järvsö Getost, Gävleborgs län

Mjuk kittost - Elisabeth Andersson, Påverås Gårdsmejeri, Västra Götaland

Blåmögelost - Jan Hammar, Hillsands Getgårdi, Jämtlands län