Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vinn ett företag och sätt fart på företagandet

Ett eget bolag med 50 000 kronor i aktiekapital och en mentor som hjälper dig på traven. Det är högsta vinsten i tävlingen AB Jämtland, ett initiativ som ska sätta fart på företagandet i länet.

Annons

Totalt kommer fem företag att delas ut till de fem entreprenörer som kan presentera de mest spännande idéerna fram till ansökningstidens slut den 25 oktober.

– Vi har inga krav eller riktlinjer för att få ansöka utan har man en idé ska man göra ett försök, säger Richard Uski på Trångsviksbolaget AB.

Bolaget är drivande till initiativet tillsammans med andra privata finansiärer från bland annat Adeprimo, PriceWaterhouseCoopers och Östersunds Tidningar.

– Det är så mycket prat om vikten av nyföretagande nu, privata bolag har hört av sig till oss och frågat "Vad kan vi göra?", och då blir det konkret, berättar Richard Uski.

Tävlingen går till så att man gör en ansökan på internet, sedan kommer en jury, med organisationen Företagarnas vd Anna-Stina Nordmark Nilsson som ordförande, att utse 20 personer som går vidare till en intervju. Fyra av dessa tilldelas sedan ett företag av juryn medan den sista vinnaren koras av LT:s, ÖP:s samt tidningen Affärers läsare.

Richard Uski berättar att initiativet även uppmärksammas av tidningen Dagens Industri.

– Kanske kommer projektet även att bidra till en inflyttning av duktiga företagare som vill bedriva sin verksamhet i länet, säger han.