Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vinglig kostpolicy

Landstingets kostpolicy är i fokus igen för tredje gången inom ett och ett halvt år, denna gång är det miljöpartisten Anna Hildebrand som lagt ett initiativärende till landstingsstyrelsen där hon vill att det tas fram en kostpolicy.

När jag för ett år sedan lämnade in en motion om att ta fram en Kost- och Nutritionspolicy för Jämtlands läns landsting fick jag beskedet att min motion skulle avslås av S, V och MP. Detta så sent som för fyra månader sedan. Jag hade tagit fram fakta underlag både från andra landsting och från vår egen verksamhet, kostenheten, där man visar på betydelsen att kostens utformning är en viktig del i behandlingen av personer med olika sjukdomsdiagnoser och inför operationer. Detta nonchalerades av sittande majoritet men nu låter det plötsligt annorlunda.

Den tidigare kostpolicy som landstinget hade sedan 2008 togs bort 2012. Jag ville att denna skulle vara kvar och istället revideras. Orsaken till revideringen var att det vore bra att se över delar som kanske var inaktuella och andra saker som behövde kompletteras. Men då var det inte intressant med att se över kostpolicyn för då ansåg Anna Hildebrand att det till och med kan vara så att man lutar sig tillbaka och tror att arbetet görs bara för att man har en policy!            

Min undran är nu vad är det som har ändrats på några månader när det nu är så angeläget med en kostpolicy? Är det viktigare från vilket parti förslagen kommer än vad förslagen innehåller?

Berit Johansson (C)

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel