Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vinglig bilfärd slutar med friande dom

En man i 60 års ålder frias från grovt rattfylleri efter en bristfällig utredning av polisen.

I juli 2013 ska en man i 60 års ålder från Östersundstrakten ha kört vårdslöst i trafiken mellan Östersund och Brunflo, enligt ett vittne. Vittnet larmade polisen som kom till platsen tio minuter senare, och bestämde sig för att följa den vingliga färden. Enligt vittnet ska föraren ha kört fram och tillbaka över körbanan samt varit över i mötande trafiks körfält.

När ett annat vittne kom till platsen hade föraren somnat vid ratten, han var väldigt berusad och hade svårt att stå upp när han klev ur bilen enligt vittnet som kom till platsen.

Föraren påstår dock att han försökt hjälpa en bekant till ett behandlingshem, men i stället utsatts för brott under natten. När han senare körde hem var han i chock, detta påverkade även hans diabetes. Han grät även vilket påverkade hans körning negativt. När han sedan stannade bilen rullade en brännvinsflaska fram under sätet, han drack upp den och efter det slocknade han, enligt honom själv.

Mannen frias från misstankarna om grovt rattfylleri och brott mot trafikbrottslagen, eftersom det saknas ett urinprov som kan säkerhetsställa när alkoholen intogs samt att mannen nekar till brott. Östersunds tingsrätt skriver såhär i domen "polisen har haft möjlighet att säkra bättre utredning men underlåtit detta. Åtalet ska ogillas"