Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vinglas som matchar tatueringen

Traditionella och exceptionella bruksföremål i lera visas just nu på Galleri Katten i Strömsund.

Annons

Tre konstnärer visar bruksföremål i keramik på Galleri Katten i Strömsund. Föremål som, förutom att fylla sin funktion som bruksföremål, också är vackra att se på och sköna att ta i.

Olle Simonsson, krukmakar'n i Offerdal, arbetar i vitt lergods, med sin karakteristiska dekor och transparent glasyr. Vid utställningen visar han skålar, karaffer, vaser, soppterriner och krukor och även en julklocka.

Marlene Collin, "Marlene drejare", kommer också från Offerdal och har varit Olle Simonssons elev. Hennes alsters utformning har fjärmat sig från lärarens och är lite friare, som det anstår en elev, och med varma jordfärger.

Åse Ehnberg, "Jordemor", är redan välkänd i Strömsund som ju är hennes hemort. Snörningen är hennes speciella kännetecken och finns förstås på flera föremål. Nytt är samarbetet med Maria Lövgren från "Hellroad tattoo & design", som har målat en del av vinglasen och kaffekopparna. I Strömsund är det alltså möjligt att ha kaffekoppar som matchar den tatuering man har på axeln.