Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vindkraftsplaner i Lillhärdal blev överklagade

Två fastighetsägare i Lillhärdal har lämnat in en överklagan till förvaltningsrätten i Härnösand gällande den eventuella vindkrafts- utbyggnaden i området.

I sin överklagan anser man att fastighetsägare som är bosatta utanför Härjedalens kommun diskrimineras när det gäller att få lämna synpunkter på utbyggnaden av vindkraften.

Enligt fastighetsägarna som lämnat in överklagandet strider det mot kommunallagen där man är medlem i en kommun om man är folkbokförd eller äger fast egendom i kommunen.

”Kommunens ansvariga har visat upp en okunnighet om gällande lag, en anmärkningsvärd bristande respekt för kommunens medlemmars lagliga rättigheter och på beskrivet sätt diskriminerat och vilselett kommunmedlemmar, vilket gör att hela översiktsplanearbetet påverkats i en för ett flertal fastighetsägare bosatta utanför kommunen negativ riktning” skriver man i sin inlaga till förvaltningsrätten.

Man anser vidare att man inte tagit hänsyn till fastighetsägarna i Östra Härjedalen på samma sätt som man tagit vara på synpunkterna från ”turisterna” i Västra Härjedalen när det gäller liknande frågor.

Man anser vidare att ledamöter i kommunstyrelsen är jäviga då de har olika intressen att försvara när det gäller utbyggnaden av vindkraften.

Man överklagar även kommunledningsutskottets beslut om översiktsplanen från den 17 mars med hänsyn till de synpunkter man gett.

Och man anser att beslutet ska rivas upp och ogiltigförklaras.