Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vindkraft lockade många nyfikna

Efter två års arbete är vindkraftparken Mörttjärnberget klar att börja användas. Invigningen lockade flera hundra människor.
– Över förväntan, säger Martin Wiklund, som jobbar i parken.

På onsdagskvällen var det stor invigning av vindkraftparken Mörttjärnberget. Intresset för att inspektera den nya parken var stort. Flera hundra människor besökte invigningen. Carina Wennström från Bräcke var på plats med sin son Daniel.

– Det är intressant och roligt att vara här. Det är spännande att se hur stora vindkraftverken är. Vindkraft är framtidens energiförsörjning, till de hittar på något annat, säger Carina Wennström.

Erika Dahlin från Hammerdal och Martin Wiklund från Järvsö arbetar på Mörttjärnberget. Erika Dahlin började förra året och Martin Wiklund har arbetat sedan i januari.

– Det är roligt att parken är klar nu, säger Erika Dahlin.

Båda var positivt överraskade över att intresset för invigningen var stort. De tror att det helt enkelt berodde på nyfikenhet.

– Det här är något nytt för folk och det är ett stort projekt, säger Erika Dahlin.

Vindparken Mörttjärnberget är en del av Norrlands största vindkraftprojekt och består av 37 vindkraftverk. De förväntas leverera el för att försörja motsvarande 56 000 villor eller 140 000 lägenheter. 1,5 miljard har investerats i bygget som började för två år sedan.