Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vindkraft bara en härva

Reflektion på artiklar om upphandling av vindkraft i LT 10, 11, 12. 13 juni. Gudrun Hansson (S) bör hålla sig för god att försvara upphandlingen vad beträffar konsult för vindkraft.

Detta uppfattas bland medborgarna som att hålla sin partikamrat Lennart Oscarsson om ryggen. Det är ändå han som är ytterst ansvarig i sin roll som ordförande i SUAB. Det är hedervärt av LT att avslöja en av härvorna, det finns flera. Vad gäller Daniel Perfect har han fått fördelar som ingen annan tjänsteman i Strömsund fått uppleva. Man köpte honom en Volvo Cross Country samt alla resor jorden runt, vilka bekostades av skattebetalarna.

Dessutom tenderade vindkraftuppdraget att uppta större delen av arbetstiden, istället för att använda tiden för att etablera nya företag inom kommunen. Alla middagar och andra arrangemang som han och Lennart Oscarsson deltagit i, var finns redovisningen? När SUAB: s ledning som exempel går ut och redovisar hur många företag som finns i kommunen uppger man c:a 1 100 till antalet.

Där räknade man in alla som äger en jordbruksfastighet och inte bedriver någon som helst verksamhet. Vindkraftsetableringen kan vara bra i sig om det varit en satsning med statliga medel. Istället är det alla som betalar elräkningen i Sverige som står för utbyggnaden i form av elcertifikat på räkningen. Stora markområden blir för evigt förstörda. Alla som utbildar sig får tydligen inte arbete inom näringen. Dessutom går all el till södra Sverige och ger ingen ersättning till kommunen. Under byggnadstiden blir det fördelar för vissa, medan vi övriga, när det är över åter lämnas åt vårt öde med återstoden av alla problem.

Göran Edman (RD)

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel