Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vinden har vänt för ryttarföreningen

För mindre än ett år sedan var en nedläggning av Bergs ryttarförening nära.

Men vinden har vänt och nu storsatsar klubben.

– Planen är att isolera hela manegen, säger ordförande Hans-Olof Andersson.

Annons

Att isolera ridhusets manege har funnits på Bergs ryttarförenings önskelista i flera år.

– På sommaren är det stekhett här inne och på vintern är det kallare än ute, berättar Emelie Lind, ridinstruktör.

Ridhusets ojämna inomhusklimat har gjort att föreningen tvingats ställa in ridlektioner och att potentiella åskådare under träning dragit sig för att stanna kvar och titta. Dessutom har det varit omöjligt att hyra ut anläggningen till andra föreningar och organisationer.

Men trots det stora behovet har planerna på att isolera inte blivit verklighet då föreningens ekonomi varit för dålig. I höstas var likviditeten till och med så usel att styrelsen föreslog att hela verksamheten skulle avvecklas. Den gången räddades föreningen i sista sekund och sedan dess har styrelsen tillsammans med medlemmarna arbetat stenhårt för att få ekonomin på fötter igen.

– Vi har gjort en del besparingar och avyttringar, fått in lite pengar och därmed fått möjlighet att äntligen satsa, säger Hans-Olof Andersson.

Arbetet med isoleringen har delats upp i två delar. Under den första etappen, som påbörjades förra veckan och tros vara färdig i september, kommer själva taket att isoleras. Under nästa etapp kommer väggarna att tätas och portar att bytas ut.

Totalt kostar isoleringsprojektet 1,4 miljoner kronor. Omkring 65 000 kronor lägger Bergs ryttarförening ner själva och resten kommer från kommunens prioriteringspengar.

– Etapp två blir av tidigast i november när kommunen har mer pengar att avsätta till idrottsföreningarna, säger Kent Karlsson, ordförande i Idrottsalliansen.

Förutom att isoleringen av ridhuset kommer att spara energi och därmed pengar kommer satsningen innebära ytterligare ringa på vattnet, hoppas Bergs ryttarförening.

– Genom att isolera och göra hela anläggningen mer bekväm hoppas vi att fler organisationer ska vilja använda våra lokaler, säger Hans-Olof Andersson.

– Dessutom tror jag att fler externa ridinstruktörer kommer vara intresserade av att komma hit, tror Emelie Lind.