Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vinden har vänt för Park Hotell

Annons


Luleåsönerna i Park Hotell är vana vid att saker går åt helvete. Men efter en lyckad Way Out West-spelning har de bestämt att allt har vänt. Därför släpper de nu efter många års väntan sitt debutalbum.

Trots att bandet skivdebuterar först nu är det inte konstigt om du har hört namnet Park Hotell tidigare. Gruppen har funnits i sex år och har redan hyllats för sin gitarrbaserade indiepop med Smiths-känsla. Men vägen till debuten har varit lång och ödet har också fört två av gruppens tre medlemmar till Göteborg under resan.

-Vi är vana vid att allt går åt helvete, säger gitarristen Jonas Teglund, på ett skivbolagskontor i den nya hemstaden, och får medhåll av basist Petter Granberg.

-Ja, nu har vi bestämt oss för att allt har vänt, men allt gick verkligen åt helvete tidigare. Vår första turné för tre år sedan började med att jag pajade bakrutan på en hyrbil och sedan har det fortsatt så.
På nåder

Oturen sträckte sig så långt som till det första skivkontraktet med bolaget Planekonomi. En platta spelades in, men kunde aldrig släppas. När den för ett tag sedan skulle ges ut som ep hade någon glömt boka lokalen för releasespelningen i Stockholm. Bandet fick spela på nåder. Halv åtta på kvällen. Samtidigt som matchen Sverige-Danmark, då en dansk sprang in på plan.

-Så det var inte så många som tittade på oss, säger de två Park Hotellarna och skrattar.

Men nu gäller det. Tillsammans med Bear Quartet-producenten Jari Happalainen spelade Park Hotell i januari in nytt material till fullängdaren "Free for friends", som släpps den 29 oktober. Och efter att ha fått spela på Way Out West-festivalen i Göteborg i somras, så kan det bara gå bra. Eller?

-Det var faktiskt den första spelningen där allt gick bra för oss. Fast, vi satt förstås fast i ett flygplan på Arlanda i tre timmar på vägen ner, säger Petter Granberg.

-Ja, och sedan hade man glömt boka hotellrum åt oss efter spelningen också, fyller Jonas Teglund i.

Mer läsning

Annons