Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vinden har vänt för Gelab

Då fick 20 personer gå från företaget.
I dag växer elektronikföretaget Gelab och planerar att utöka sin verksamhet i Gäddede.

Annons

I februari 2013 varslade elektronikföretaget Gelab, med säte i Gäddede och på Frösön, 20 personer. Beskedet blev ett hårt slag för Strömsunds kommun och många undrade vad som skulle hända nu.

Men vinden vände. Ett år senare i februari 2014 fick företaget en stororder, ett mångmiljonkontrakt från ett globalt medicinföretag.

Nu, september 2014, kommer nästa positiva besked från företaget. I ett pressmeddelande meddelar företagets vd Fredrik Dyfverman att Gelab har fått en ökad försäljning av sina Box-build produkter. Det har i sin tur lett till att företaget nu planerar att utöka sin verksamhet.

– Det glädjer mig att Gelab vill växa och ge möjlighet till nya arbetstillfällen i Frostviken, säger Simon Thomasson, platschef i Gäddede i pressmeddelandet.

I verksamheten på Frösön kommer ett antal investeringar att göras som kommer leda till att produktionen ska automatisera kretskortsproduktionen, står det i pressmeddelandet. Vidare skriver företaget: "GELAB har inlett förhandlingar med Fackföreningen angående en övergång av ca 15 tjänster till Gäddede".

Annons