Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vinden har vänt för Gelab

Då fick 20 personer gå från företaget.
I dag växer elektronikföretaget Gelab och planerar att utöka sin verksamhet i Gäddede.

Annons

I februari 2013 varslade elektronikföretaget Gelab, med säte i Gäddede och på Frösön, 20 personer. Beskedet blev ett hårt slag för Strömsunds kommun och många undrade vad som skulle hända nu.

Men vinden vände. Ett år senare i februari 2014 fick företaget en stororder, ett mångmiljonkontrakt från ett globalt medicinföretag.

Nu, september 2014, kommer nästa positiva besked från företaget. I ett pressmeddelande meddelar företagets vd Fredrik Dyfverman att Gelab har fått en ökad försäljning av sina Box-build produkter. Det har i sin tur lett till att företaget nu planerar att utöka sin verksamhet.

– Det glädjer mig att Gelab vill växa och ge möjlighet till nya arbetstillfällen i Frostviken, säger Simon Thomasson, platschef i Gäddede i pressmeddelandet.

I verksamheten på Frösön kommer ett antal investeringar att göras som kommer leda till att produktionen ska automatisera kretskortsproduktionen, står det i pressmeddelandet. Vidare skriver företaget: "GELAB har inlett förhandlingar med Fackföreningen angående en övergång av ca 15 tjänster till Gäddede".