Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vin ingen hälsodryck

Vinkonsumenterna har anledning att känna stor oro över sitt vindrickande. Efter tv-programmet Kalla faktas granskning om vinets innehåll, bör påståendet att vin skulle ha hälsosamma egenskaper verkligen ifrågasättas. Granskningen visar till exempel att systembolagets mest sålda boxviner innehåller växt- och insektsgifter som kan orsaka cancer, påverka levern och minska möjligheten att få barn. Analysen visar på halter och bekämpningsmedel upp till 55 gånger högre än vad som tillåts i dricksvatten.

Tänk om Östersunds kranvatten skulle ha dessa giftvärden, Då skulle det knappast hjälpa att koka vattnet.

Länets invånare konsumerar avsevärda mängder vin utan att känna till vilken skit vinet innehåller. Vinet innehåller dess utom ett 60-tal tillsatser som kan skapa allergireaktioner. Fråga: Har du mått ovanligt dåligt efter en fest med vin? Det behöver inte vara alkoholen, som är orsaken.

Ulf Olofsson, Frösön