Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vimmel från stråket

/
  • Trion från Frösön, systrarna Martina och Andréa Bodin och Johan Arveli hade redan hunnit äta och värmde upp i solen inför nöjeskvällen som väntade.”Jag ska återse gamla godingar i kväll, det ska bli kul”, säger Andréa.
  • Lisa Ingels, från Leksand, jobbar sin första Yra i år och såg fram emot intensiva dagar - och nätter i serveringen.”Det var mycket folk redan till lunch och eftersom vi har dansgolv på terrassen blir det nog mycket i kväll också”, säger hon, och tillägger att det bara är kul om det är mycket att göra. Om det mot all förmodan blir någon tid över mellan passen vill hon försöka hinna med Kent och Markus Krunegårds spelningar under själva Yranhelgen.
  • Marmeladorkestern kom nyligen hem från Visby där de brukar underhålla på sommaren. Men det är bara att ladda om, gruppen gör tre spelningar per dag, nio dagar i rad på Krogstråket. Och tältet där de håller till brukar alltid vara knökfullt.
”Nu har vi gjort en av 26 spelningar, men det känns jättebra”, konstaterar bandets rutinerade sångare Anders Eliasson och ler. 
#Vilka låtar önskar folk mest i år?
”Hittills är det ”Hey, Soulsister” med Train och ”Don't stop believing” med Journey.”
  • Tre generationer. Veronica Magnusson Hallberg, Eva Dillner, och Marielle Hallberg hade precis börjat se sig om efter ett lämpligt matställe. Kajsa, 3,5 år, och Alva, 1,5 år, hade fått nog av flanerande och ville ha något i magen nu. ”Det är så mysigt att ta med barnbarnen på Stråket”, säger Eva och skrattar glatt.
  • Folkfesten har börjat på Krogstråket där 14 olika restauranger slåss om matgästerna. Både stora och små besökte den soliga premiären. Barnen Kajsa och Alva tyckte det var hög tid för mat efter en stunds promenerande med familjen.
  • Johan Eriksson, Johan Andersson, Frida Kvarnström och Martin Lööv tycker att det är kul att det händer något i staden. Och listan över artister de ska se under Yranhelgen vill aldrig ta slut; Kent, Teddybears, Miss Li, Johnossi. ”Det kanske är det enda roliga vi får i sommar”, säger Martin och garvar.
  • Det var full rulle för servitören Tomas Ljungkvist under premiärkvällen. Och det är förmodligen bara början.

”Näämen heeej!” Det måste vara det uttryck som just nu duggar tätast på Krogstråket, som hade premiär under fredagen.

Annons

Gamla vänner möts, nya bekantskaper stiftas och alla verkar vara där. Solen sken från en klarblå himmel och sjön glittrade när Badhusparken visade upp sig från sin trevligaste sida med matkultur från 14 olika restauranger, liveband och klubbar. Nytt för i år är bland annat tvåvåningsrestaurangen Terassen. Strax utanför området med alla livsnjutare pågår Yranarbetet för fullt. Stadsgården öppnar på lördag.

Mer läsning

Annons