Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Viltslakteriet vill bygga ut i Kälarne

Kälarne i dag tre år gamla viltslakteri på Lövudden, nordost om Kälarne har blivit en succé. Allt talar för att verksamheten kommer att byggas ut inför höstjakten 2011.

Jämfört med i fjol beräknas verksamheten öka sin omsättning med närmare 40 procent.

– Sedan årets jaktstart hade vi härom dagen tagit emot 140 älgar och två björnar, säger företagets ägare Tomas Nilsson, Tvärskogs Vilt AB, med säte utanför Kalmar.

– Jag räknar med att det blir en bra tillströmning i oktober–november när jägarna fyllt sina frysar.

Tomas Nilsson har träffat avtal med familjen Svedevall på Lövudden om långtidsarrende på hela det gamla sågverksområdet där verksamheten etablerats.

– Vi har skissat på att starta en förädlingsindustri i en ny byggnad som blir lika stor som vårt nuvarande slakteri.

Om det går som Nilsson vill kommer det inför nästa höstjakt att på Lövudden finnas ett utbyggt slakteri med styckning, paketering och kyl.

– Det är inte omöjligt att vi även bygger en rökanläggning.

Den planerade verksamheten kan under säsongen komma att kräva ytterligare två–tre personer och investeringen beräknas till runt 2,5 miljoner kronor.

– Jag har från flera håll fått mycket bra omdömen om vår verksamhet i Kälarne, en plats som för den här verksamheten är perfekt belägen.

Närmast kommer Tomas Nilsson att ta kontakt med Bräcke kommun och länsstyrelsen kring utbyggnadsärendet.

Tomas Nilsson hyste fram till bara för någon vecka sedan planer på att köpa slakteriet i Hammerdal.

– Efter en del resonemang med Hammerdalsslakteriets intressenter har jag dock bestämt mig för att expandera i Kälarne i stället.