Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vilsen älg bland villorna på Frösön

Den såg lite vilsen ut där den gick omkring bland hyreshus och villor på Frösön.

Älgen som har varit synlig i omgångar på Frösön tog en promenad i villakvarteren vid Trefaldighetsvägen och Jägarstigen på söndagskvällen.

Den passerade Frösövägen och fortsatte in på Trefaldighetsvägen vid 22-tiden på söndagskvällen.

Stillsamt vandrade älgen på trottoaren under tiden som den drog till sig nyfikna blickar och kommentarer från några boende samt förbipasserande.

Den välordnade och planerade vardagen i området, där mycket av djurlivet representeras av hundar i koppel, och hade fått en tillfällig besökare som inte brydde sig om staket och utskakade fastighetsgränser.

På en obebyggd tomt stannade älgen och käkade löv, dröjde sig kvar och tittade på utsikten över Östersund innan den lade sig till ro vid 22.30-tiden.

För några år sedan sköts några älgar i ett närliggande område sedan de varit alltför närgångna och oskygga under en längre tid. Fortsätter den här älgen på samma sätt framöver lever den farligt.

För några år sedan sköts några älgar i ett närliggande område, sedan de varit alltför närgångna och oskygga. Fortsätter den här älgen på samma sätt framöver lever den farligt.