Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vilseledande av Centern om vårdvalet

Primärvården i Östersunds primärvårdsområde har fått en ny administrativ indelning.

Detta innebär att Lugnviks och Lits hälsocentraler utgör ett gemensamt område med en gemensam administrativ ledning. Detta redogjordes på det informationsmöte som var i Lit i våras.

Det är fortfarande två hälsocentraler med samma innehåll som tidigare. Man har rätt att välja den hälsocentral man önskar tillhöra och resurser ska följa valet.

Väljer man då Lits hälsocentral ska helt klart pengarna fördelas till den hälsocentralen. Det som Centern i övrigt anför har bara med den administrativa ledningen att göra.

Det bör påpekas att det bara är Centerns företrädare som pratar om degradering och frågan om förlängning av patienters resor får stå för dem.

Glöm inte att det är den moderata alliansregeringen som lagstiftat om vårdvalssystemet där Centern är en av deltagarna i beslutet.

Att detta vårdvalssystem inte alls fyller de krav på primärvård som vi i majoriteten företräder tycks inte bekymra Centerns företrädare i länet. Systemet är i grunden orättvist och de som bor i glesbygd har ej möjlighet till val.

Vi i majoriteten vill även i fortsättningen ge våra länsinvånare en bra och utvecklad primärvård. En primärvård som finns i hela länet och ges efter behov.

Harriet Jorderud (S), landstingsråd

J Att detta vårdvalssystem inte alls fyller de krav på primärvård som vi i majoriteten företräder tycks inte bekymra Centerns företrädare i länet.

Harriet Jorderud (S)

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel