Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Villkorlig dom för sprattlande fiskar

Det var den 10 oktober i år som de två männen från Litauen fiskade i dammen vid gamla ACB Laminat i Brunflo. 20 regnbågar fick de med sig upp. Detta ledde till åtal för stöld. När polisen stoppade männen återfanns även 571 kilo blybatterier, 114 kilo småbatterier och 1246 kilo kompressorer i deras bil. Detta skulle transporteras till och säljas i Litauen. För detta döms männen till otillåten avfallstransport. Eftersom männen köpt en stor egendom med ett ekonomiskt värde och att männen borde ha haft skälig anledning att tro att utrustningen varit stulen döms männen även för häleriförseelse.

Påföljden blir villkorlig dom. Båda männen ska betala 500 kronor var till brottsofferfonden. Eftersom männen satt frihetsberövade under tolv dagar anses det vara skäl för att slippa dagsböter.