Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Villkorlig dom för massor av barnporr

27-åringen hade ett stort antal bilder som visar grova sexuella övergrepp mot små barn i sin bostad i Västjämtland.

Östersunds tingsrätt dömer honom till 160 timmars oavlönad samhällstjänst och villkorlig dom. Alternativet var sex månaders fängelse.

27-åringen har erkänt och visat ånger, enligt domen. Hans befattning med bilder och barnporrfilmer har främst varit inriktad på att ta hem och förvara materialet.

Tingsrätten konstaterar också att han underkastat sig behandling under längre tid. Fängelse skulle öka risken för återfall och istället blir det villkorlig dom med samhällstjänst.

Beslaget hos 27-åringen omfattar drygt 8 300 bilder och 551 filmer med barnporr. I samband med nedladdning var det tillgängligt för andra.

Polis och åklagare har under utredningen kommit fram till att 150 bilder och 133 filmer skildrar unga barn som utsätts för våld, tvång eller utnyttjas på ett särskilt hänsynslöst sätt.