Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Villan som kostar skjortan

Har du lite drygt sju miljoner kronor som ligger och skräpar, kan du alltid slå till på en villa på Frösön.

Den 207 kvadratmeter stora villan, som ligger på Frösön med utsikt mot Brunfloviken och Östersunds stadskärna, räknas som en av de dyraste i sitt slag i Östersund- och Frösöområdet.

Utgångspriset för fastigheten på sex rum, 1747 kvadratmeter tomt och lyxiga inredningsdetaljer som ek och en passagelösning som innebär att man kan gå runt ett glasat atriumrum, är 7 250 000 kronor.

– Det är ett av de dyrare objekten som har varit till försäljning i Östersund, säger mäklaren Rolf Sundström.

Stadsnära villor i Östersund brukar i regel kosta en slant, men i det här fallet handlar det om mer än det dubbla priset jämfört med vad en genomsnittsvilla brukar gå på i området.

– Det är ett fint objekt och med ett fantastiskt läge. Läget är det viktigaste för en fastighets pris. Allt annat går att ändra på men inte läget, säger Rolf Sundström med 41 år bakom sig i mäklarbranschen.

– Det här är ett av de dyrare. Men jag jobbar parallellt på ett som är ännu dyrare där jag tyvärr inte får säga något. Det får inte vara publikt och är lite känsligt.

Hur het är bostadsmarknaden i Östersundsområdet just nu?

– Den är nästan oförskämt bra. Den har varit stabil en längre tid med relativt höga priser sett ur ett norrländskt perspektiv. Prismässigt ligger vi i stort sett tvåa efter Umeå.

Den avgörande faktorn för prisbilden är att det helt enkelt att det finns få villor och även bostadsrätter till salu.

Är det köparnas eller säljarnas marknad?

– Det överväger lite åt säljarnas marknad, men även bostadsrätter har stuckit iväg.