Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Villabrand i Hållsta – startade i badrummet och spred sig i ventilationen

Vid 22-tiden på lördagen larmades räddningstjänst till en brand i en mindre villa i Hållsta söder om Brunflo.

Annons

Larmet om branden inkom till SOS Alarm klockan 22.11 på lördagskvällen. En brand hade brutit ut i en mindre tvåvåningsvilla i byn Hållsta.

– En fläkt i ett badrum har börjat brinna, fläkten har trillat ner på en tvättmaskin och branden har fortsatt i tvättmaskinen. Röken har sedan rört sig upp via ventilationen och vi har nu en brand i ventilationssystemet, säger Teresia Gustafsson, inre befäl vid räddningstjänsten i Jämtland.

Räddningsstyrkan från Brunflo var på plats vid 22.30-tiden och påbörjade rökdykning i villan. Branden uppgavs vara koncentrerad till badrummet och ventilationen.

– Vi har det inte under kontroll än, säger Teresia Gustafsson vid 23.15-tiden.

Även ambulans larmades ut till branden då det inledningsvis befarades finnas en person kvar inne i huset. Men när räddningstjänsten kom fram kunde det konstateras att det endast var en person i villan när branden startade.

– Hon hade själv tagit sig ut och vi har inga uppgifter på att någon har skadats, säger Teresia Gustafsson.

För att komma åt glödbranden i ventilationssystemet revs en del innerväggar och tak i huset och vid midnatt hade räddningsstyrkorna kunnat släcka branden.

– Därefter kunde vi påbörja ventilering för att vädra ut röken i byggnaden. Huset har fått en del rök- och brandskador, men det är ganska koncentrerat till badrummet, Det är förhållandevis bra miljö i huset, säger Teresia Gustafsson.

Vid 01-tiden kunde den sista räddningsstyrkan lämna platsen.