Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Villabrand i Hållsta – startade i badrummet och spred sig i ventilationen

Vid 22-tiden på lördagen larmades räddningstjänst till en brand i en mindre villa i Hållsta söder om Brunflo.

Larmet om branden inkom till SOS Alarm klockan 22.11 på lördagskvällen. En brand hade brutit ut i en mindre tvåvåningsvilla i byn Hållsta.

– En fläkt i ett badrum har börjat brinna, fläkten har trillat ner på en tvättmaskin och branden har fortsatt i tvättmaskinen. Röken har sedan rört sig upp via ventilationen och vi har nu en brand i ventilationssystemet, säger Teresia Gustafsson, inre befäl vid räddningstjänsten i Jämtland.

Räddningsstyrkan från Brunflo var på plats vid 22.30-tiden och påbörjade rökdykning i villan. Branden uppgavs vara koncentrerad till badrummet och ventilationen.

– Vi har det inte under kontroll än, säger Teresia Gustafsson vid 23.15-tiden.

Även ambulans larmades ut till branden då det inledningsvis befarades finnas en person kvar inne i huset. Men när räddningstjänsten kom fram kunde det konstateras att det endast var en person i villan när branden startade.

– Hon hade själv tagit sig ut och vi har inga uppgifter på att någon har skadats, säger Teresia Gustafsson.

För att komma åt glödbranden i ventilationssystemet revs en del innerväggar och tak i huset och vid midnatt hade räddningsstyrkorna kunnat släcka branden.

– Därefter kunde vi påbörja ventilering för att vädra ut röken i byggnaden. Huset har fått en del rök- och brandskador, men det är ganska koncentrerat till badrummet, Det är förhållandevis bra miljö i huset, säger Teresia Gustafsson.

Vid 01-tiden kunde den sista räddningsstyrkan lämna platsen.