Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vill se en ny hinderbana på Stadsdel norr

Den gamla hinderbanan på Stadsdel norr borde byggas upp igen. Det tycker systrarna Lina El Kott Helander och Sanna El Kott Helander.
– Vi har alltid saknat den, säger Sanna El Kott Helander.

Tvillingsystrarna Sanna El Kott Helander och Lina El Kott Helander tränade ofta på den gamla hinderbanan som användes av militären men även var öppen för allmänheten.

– Vi var väldigt små då. Men pappa tog med oss ut och sprang och vi avslutade alltid med den och det tyckte vi var väldigt roligt, säger Sanna El Kott Helander.

Hinderbanan försvann när det byggdes bostäder på området. Nu har systrarna skrivit ett medborgarförslag till Östersunds kommun att den ska byggas upp igen på annan plats. Deras förslag är att den byggs i närheten av Östersund arena.

– Det var bra intervallträning och man kunde tävla med varandra. Vi tänkte också att det skulle finnas något litet utegym bredvid banan, säger Lina El Kott Helander.

Systrarna är hängivna träningsentusiaster och tränar flera pass per dag. De senaste två åren har de ordnat terrängloppet Slutspurten, som också fungerar som insamling till "Läkare utan gränser". Loppet kan komma tillbaka i höst.

– Vi hoppas kunna arrangera det igen. Vi småpratar om det hela tiden, säger Sanna El Kott Helander.