Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vill sälja världens sämsta bil på Blocket

En Renault Megané Scenic som för närvarande står i Östersund är världens sämsta bil.
Åtminstone om man får tro den annons som han nyligen lagt upp på Blocket.
"Bilen har ett motorlås som bara kan öppnas med IR-sändaren i nyckeln. Mottagaren är givetvis rå-trasig.", skriver annonsören.

Alla sätt är bra utom de dåliga heter det ju.

Nu har en annonsör på Blocket – Tobias Nordin – prövat ett minst sagt annorlunda sätt att få sin begagnade bil såld.

Under rubriken "Världens sämsta bil" har han lagt upp en annons om sin Renault Megané Scenic som av en händelse vann priset Årets bil 1998.

"Listan på bilens underbara och färgsprakande defekter är ungefär lika lång som bibeln. Lite i stil med gamla testamentet", skriver Tobias Nordin i annonsen.

Bland annat så är det problem med motorlåset som normalt sett öppnas med IR-sändaren i nyckelknippan.

"Som tur var går det att starta bilen ändå med lite James Bond-skills. Dock tidskrävande. Rekommenderas ej som en get-away-car", skriver Nordin i den mycket underhållande annonsen.

Om du funderat på att bromsa så är det här tydligen fel bil.

"Allting som har med själva bromsandet att göra är helt slut. Backar, skivor och vajrar sjunger på sista versen. Planerad körning är nog att rekommendera. Eller ingen körning", skriver Nordin skoningslöst.

Men allt är inte nattsvart med Nordins Renault låter han meddela. Den har "riktigt goa raggarfälgar"

..."och en sån där kassettadapter som du kan koppla in mp3/telefon/vhs i å spela riktigt hård techno."

Senaste besiktningen var ingen munter historia – elva anmärkningar blev det. Tobias Nordin avslutar annonsen med en sista uppmaning:

"Ta chansen att förstöra tillvaron för dig själv och slå till på en blå Renault med garanterat slitage. Livet kommer aldrig att bli detsamma igen. Obs! Låta dig inte luras av bilden. Det är bra ljus och en massa filter. Bilen är riktigt ful i verkligheten."

Priset på bilen då?

600 kronor har Tobias begärt.

Länstidningen söker Tobias Nordin.