Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vill inte ge upp kampen om skolan

Överturingens skola ska läggas ner – det har Ånges kommunfullmäktige beslutat. Men byborna fortsätter kämpa för sin skola.

– Man kan inte lägga sig platt, säger Per-Arne Forsberg, engagerad bybo.

Annons

I somras beslutade Ånge kommun efter flera turer att skolan i Överturingen ska läggas ner från hösten 2014. Enligt Per-Arne Forsberg har kommunen inte gett tydliga besked om varför skolan ska läggas ner.

– Från början pratade de om att det skulle vara en besparing. Då pratade de om åtta-nio elever, men det är i alla fall 14 elever på skolan. Då ifrågasatte vi ganska starkt hur det skulle kunna vara en besparing med tanke på att det är så långt till närmaste skola.

Alternativen är att skicka barnen till Rätans skola, Alby eller Ånge. Engagerade i skolfrågan har haft möten och funderat på hur man ska protestera mot nedläggningsbeslutet och försöka få till en ändring.

Enligt Catharina Karlsson (S), ordförande i humanistiska nämnden i Ånge kommun, har byborna inte mycket för att fortsätta kämpa för skolan.

– Alla partier är överens om att den ska läggas ner. Vi har lagt ner skolan utifrån kvalitetskrav. Vi kan inte behålla någon kvalitet när det är i princip ett barn i varje klass. Det är en ickefråga för oss nu.

Ånge kommun kommer enligt Catharina Karlsson att bekosta skolskjutsar för barnen oavsett om de väljer att gå i Rätan, Alby eller Ånge.