Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vill inte att Stekenjokkgruvan ska öppnas

Lennart Oscarsson (S) tycker att ett ja till att öppna Stekenjokkgruvan går mot kommens turismstrategi.

Annons

På tisdagen sammanträdde kommunstyrelsen i Strömsunds kommun. Beslutet blev ett ja till att Stekenjokkgruvan får öppna igen. Men politikerna var inte eniga i beslutet.

Lennart Oscarsson (S) reserverade sig och fick Stöd av Kerstin Sjöberg (V).

– I vår turismstrategi till 2020 finns planer på att utveckla turismen i Frostvikenområdet, säger Lennart Oscarsson.

I strategin ingår bland annat att hålla Stekenjokkvägen öppet året runt.

– Vi har också lämnat in en ansökan till Tillväxtverket om ett pilotprojekt som handlar om att få stöd till en väg från Storjola till Ankarvattnet.

Lennart Oscarsson är dessutom inte heller säker på att det är bolaget som nu jobbar med gruvprojektet som faktiskt kommer bli de som börjar bryta.

– Jag tror inte på bolaget. Det är så här det går till: att ett bolag jobbar med ett projekt i fem till sju år men att det kan bli ett annat bolag som tar över när det är dags för brytning, säger han.

– Jag tror också att det på sikt kan bli fler arbetstillfällen i turismnäringen än vad en gruva kan ge, säger Lennart Oscarsson.