Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vill ha översyn av jaktregler på fjället

Jägareförbundet vill ha en översyn av rennäringsförordningen angående jakt och fiske ovan odlingsgränsen och på renbetesfjäll.

Svenska jägareförbundet har vänt sig till Jordbruksverket och bett om en översyn av § 3 i rennäringsförordningen, syftet skulle enligt förbundet vara att skapa bättre förutsättningar för att förvalta småviltsjakten på statens marker i fjällen.

§ 3 i rennäringsförordningen reglerar att småviltsjakt och handredskapsfiske på statens mark ovan odlingsgränsen och på renbetesfjäll som inte bedrivs yrkesmässigt ska upplåtas under förutsättning att ingen olägenhet uppkommer för rennäringen, att det inte sker i strid med rennäringslagen och att jakten eller fisket inte inverkar menligt på miljön, turism eller andra intressen.

Svenska jägareförbundet upplever att de i samband med ett seminarium under Almedalsveckan fick stöd för en sådan översyn av lagen.