Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vill ha en sporthall i Hammarstrand

Sju personer i Ragunda kommun föreslår att kommunen ska börja arbeta för att få till en sporthall eller allaktivitetshall i Hammarstrand.

"Behovet av en sporthall/allaktivetshall i Hammarstrand, kommunens centralort, är mycket stort och vi vill därför: - att kommunen tillsätter en arbetsgrupp som arbetar fram förlag på lokalisering, utformning och finansiering av en sporthall alternativt allaktivitetshus i Hammarstrand", skriver de sju i ett medborgarförslag.

Förslagsställarna anser att det under många år funnits ett stort behov av en sporthall eller snarare ett allaktivitetshus där unga, gamla och människor från andra kulturer kan mötas både när det gäller idrottsaktiviteter och andra aktiviteter. "I dag finns i Hammarstrand, Ragunda kommuns centralort, endast två mycket små slitna skolgympasalar i behov av åtgärder. Efterfrågan på dessa små skolgympasalar är mycket stor och räcker inte till för det behov som finns, varken avseende tider eller i storlek".

Gruppen som kommit med förslaget drar en parallell till Mötesplats Oviken. "Är det möjligt i Oviken, så är det definitivt möjlighet i Hammerstrand...) skriver de och menar att det finns många som gärna arbetar för att få till något motsvarande i Hammarstrand.

Medborgarförslaget tar upp när kommunfullmäktige sammanträder på onsdag den här veckan.