Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vill ha 29 miljoner till kultur

29 miljoner kronor. Så mycket vill Regionstyrelsen i Jämtland ha i statligt kulturstöd.

Regionstyrelsen i Jämtlands län har beslutat att ansöka om 29 miljoner kronor i statligt stöd till sju regionala verksamheter inom kulturområdet. Den totala finansieringen av kulturen i regionen omfattar ungefär 45 miljoner kronor. I den summan ingår också Jämtlands läns landstings och Östersunds kommuns bidrag till Jamtli.

Vid mötet, som ägde rum i Bispgården, beslutade regionstyrelsen att ett förslag till regional innovationsstrategi nu ska gå ut på bred remiss i länet mellan den 10 oktober och den 13 december i år.

– Länet behöver stötta och ta till vara innovativa idéer, så att de kan bli verkliga produkter på marknaden. Länet är fyllt av människor som med bra stöd kan lyfta sina idéer och därmed skapa företagsamhet inom en massa olika områden, säger Robert Uitto (S), regionråd i ett pressmeddelande.

(LT)